Uppdatering dubbelmord i Arlöv 6 oktober

NordenBladet — Utredningen om dubbelmordet som skedde i Arlöv nĂ„gon gĂ„ng mitt pĂ„ dagen söndagen den 6 oktober fortsĂ€tter med oförminskad kraft.

Den aktuella statusen i förundersökningen Àr att gÀrningsmannaprofilgruppen nu Àr ansluten för att hjÀlpa till med sin kompetens. GÀrningsmannaprofilgruppen hjÀlper till med sÀrskilt komplicerade utredningar. Gruppen bestÄr av poliser med lÄng erfarenhet frÄn utredningar av grova brott och av kriminaltekniker, beteendevetare, rÀttspsykiatriker och rÀttslÀkare. Den tvÀrvetenskapliga kompetensen ger nya infallsvinklar och teorier som hjÀlper de lokala utredarna i det fortsatta utredningsarbetet.
Polisen har ocksĂ„ vĂ€nt sig till Ă„klagare för att fĂ„ rĂ€ttshjĂ€lp utomlands i kartlĂ€ggningen av det mördade paret. En sĂ„dan rĂ€ttshjĂ€lpsbegĂ€ran fĂ„r endast ske genom Åklagarmyndighetens försorg.
Utredningsarbetet gÀllande dörrknackningsinsatserna i ArlövsÀrendet koncentrerades i början till det fysiska omrÄdet runt brottsplatsadressen. Det handlade om fysiska besök och Äterbesök hos dem som inte varit hemma vid tiden för polisens första besök. Allt som allt handlar det om mÄnga besök och noggrann kartlÀggning av dessa. Nu har detta omrÄde utökats och avser omrÄden som ligger lite lÀngre frÄn utredningens kÀrnadress. DÄ gör man det som kallas digital dörrknackning.  Polisens Kontaktcenter(PKC) aktiveras och operatörerna ringer upp abonnenter i syfte att fÄ iakttagelser eller annan information.    
I det omfattande arbete som gjorts kring brottsplatsen Àr det fortfarande en person som man inte lyckats komma i kontakt med. Den hemtjÀnstpatrull som gjorde rutinbesöket hos paret mellan klockan 10:40 och 11:00 mötte en person i anslutning till fastighetens entré. Den personen har polisen efterfrÄgat i olika medier.
Det finns för nÀrvarande ingen annan information att lÀmna ut frÄn den pÄgÄende förundersökningen.
Ewa-Gun Westford, 070-547 18 57

Pressmeddelande frÄn
Region Syd

Text Ewa-Gun WestfordPublicerad 25 oktober 2019 14:23

Utredningen om dubbelmordet som skedde i Arlöv någon gång mitt på dagen söndagen den 6 oktober fortsätter med oförminskad kraft.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory