Uppdaterad 01 november 16:34: 01 november 07:24, Detonation, HĂ€rryda

NordenBladet — Polis och ambulans skickas till platsen efter larm om brand i en bil. Enligt uppgift frĂ„n rĂ€ddningtsjĂ€nst Ă€r det tre bilar som brinner inne i ett garage, och det ryker frĂ„n garaget. Det finns inga uppgifter om att hĂ€ndelsen medfört nĂ„gra personskador.
07.46 Polis bitrÀder rÀddningstjÀnst i deras arbete, dÄ mycket folk har samlats platsen.
08.00 Polis spĂ€rrar av platsen. Även trafiken kommer att spĂ€rras av för infart in pĂ„ Norra StomvĂ€gen.
08.13 Polis utökar avspÀrrningen. I samband med branden ska Àven en hög smÀll ha hörts. Polisens bombtekniker Àr nu beordrade till platsen.
08.25 Det Àr bilar parkerade utanför garaget som brunnit, inte i sjÀlva garaget. Inga personer Àr evakuerade, men ett fönster till ett radhus i nÀrheten av platsen har lossat.
08.39 En förundersökning gÀllande allmÀnfarlig ödelÀggelse Àr inledd. Polis arbetar med informationsinsamling pÄ platsen, genom att höra eventuella vittnen samt dörrknackning i omrÄdet.
08.55 Polisens kriminaltekniker Àr skickade till platsen, för att genomföra en brottsplatsundersökning nÀr nationella bombskyddet Àr klara med sitt arbete.
09.55 Det polisiÀra arbetet pÄgÄr fortsatt pÄ platsen, med ett intensivt utredningsarbete dÀr ytterligare resurser tillsÀtts. Ytterligare polispatruller kommer att arbeta med dörrknackning för att samla in iakttagelser gjorda i omrÄdet i anslutning till hÀndelsen. Förundersökningen Àr rubricerad som allmÀnfarlig ödelÀggelse samt försök till mord. Det Àr kraftig detonation som skett pÄ platsen dÀr bilar var parkerade.
Polis kommer att arbeta trygghetsskapande i omrÄdet, med hög synlighet.
11.27 Nationella bombskyddets undersökning av brottsplatsen Àr nu klar. Arbetet pÄgÄr nu med kriminalteknisk undersökning pÄ platsen. De polisiÀra avspÀrrningarna kvarstÄr i omrÄdet, vilket Ànnu pÄverkar trafiken pÄ infarten vid Norra StomvÀgen. Polis samverkar med bostadsbolaget och kommunen i det trygghetsskapande arbetet för boende i omrÄdet.
Det finns ingen frihetsberövad eller misstÀnkt för hÀndelsen.
12.45 TvÄ av bilarna kommer att bÀrgas, och tas i beslag av polis för teknisk undersökning. Polisens mobila poliskontor med personal kommer att finnas uppstÀlld i anslutning till brottsplatsen fram till klockan 22 i kvÀll. Den kommer Àven att finnas pÄ plats under lördagen och söndagen mellan klockan 10-20. Kommunen har sammankallat krisgruppen POSOM i Kulturhuset i Landvetter.
Det finns ingen frihetsberövad eller misstÀnkt för hÀndelsen
16.30 Den tekniska undersökningen pÄ plats Àr nu klar och avspÀrrningarna Àr hÀvda. Polisen fortsÀtter med dörrknackning under kvÀllen. Ingen gripen.
Eventuella tips och iakttagelser gjorda i omrÄdet i anslutning till hÀndelsen tas tacksamt emot via Polisens vÀxel 114 14.

Brand i bilar i garage, Norra Stommen, Landvetter Norra.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory