Tillslag

NordenBladet — Den 8 oktober gjorde polisen ett tillslag mot illegala boenden i Tyresö. Tillslaget ledde bland annat till att ett flertal personer som inte har rĂ€tt att vistas i Sverige avvisades samma dag.

– Vi kan konstatera att det i boendet fanns flera personer som med stor sannolikhet anvĂ€nds som svart arbetskraft. Vi kommer fortsĂ€tta att ha en god dialog med de myndigheter och kommuner vi kan för att störa ut de som tjĂ€nar pengar pĂ„ att erbjuda sĂ€ngplatser till personer som antingen Ă€r hĂ€r för att begĂ„ brott eller arbeta illegalt, sĂ€ger Monica KrĂŒger pĂ„ GrĂ€nspolisen i region Stockholms grupp mot internationella brottsnĂ€tverk.
MÄlet med tillslaget var bland annat att hitta en efterlyst person samt att undersöka personers rÀtt att vistas i landet. Tillslaget genomfördes Àven i samverkan med Tyresö kommun.
Resultatet blev att 16 personer kontrollerades, varav sju omhÀndertogs enligt PL11. Fem personer avvisades ur landet samma dag via Arlanda. TvÄ personer sattes ocksÄ i förvar.
En anmÀlan om olaga hotellverksamhet upprÀttades och kommunen fick möjlighet att under sÀkra förhÄllanden genomföra tillsyn.
Det illegala boendet lÄg i ett villaomrÄde i Tyresö och flera enheter inom polisen i region Stockholm deltog i arbetet. Grunden Àr samarbetet med lokalpolisomrÄdet som har god lokalkÀnnedom samt GrÀnspolisen i region Stockholms grupp mot internationella brottsnÀtverk.

Nyhet frÄn
Polisen Stockkholms lÀn

Publicerad 21 oktober 2019 10:16

Den 8 oktober gjorde polisen ett tillslag mot illegala boenden i Tyresö. Tillslaget ledde bland annat till att ett flertal personer som inte har rätt att vistas i Sverige avvisades samma dag.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory