Sverige: Kungligt firande i Svinesundsregionen

NordenBladet – Drottningen och jag brukar ju alltid skicka telegram till de som fyller 100. Men just den hĂ€r hundraĂ„ringen ville jag gĂ€rna besöka personligen, sĂ€ger kungen under sitt tal den 25 september i Strömstad.

Dagen startade med en tur pÄ MS VeslÞ dÀr deltagarna fick lyssna pÄ presentationer om alltifrÄn samverkan över grÀnserna, miljösatsningar och lokalt fiske till sjögurkor och ostron.

Tillsammans gick vi lÀngs Oscarspromenaden till Kulturhuset Skagerack för lunch, tal och ytterligare nÄgra presentationer.

– Föreningarna Nordens uppgift sedan 100 Ă„r tillbaka Ă€r att sprida kunskap om den nordiska gemenskapen, bilda opinion och pĂ„verka beslutsfattare. Ingenting tyder pĂ„ att den uppgiften blir överflödig i framtiden, sĂ€ger Henrik WilĂ©n frĂ„n föreningarna Nordens förbund i ett mycket uppskattat tal.

Lunchen bestod av svenska ostron till förrÀtt, smörstekt torsk med kosterkrÀfta och kantareller samt algtryffel till efterrÀtt. Menyn var planerad och tillagad med hÄllbarhet, lokalproducerat och miljö i fokus.

Dagen fortsatte i Uddevalla dÀr kommunen berÀttade om förÀndringen i Uddevalla hamn. Dessutom fick Alf Gillberg, ordförande i föreningen Norden Uddevalla chans att berÀtta historien om det första vÀnortsarbetet som startade just pÄ denna plats.

Tack till alla som bidragit till att göra denna dag minnesvÀrd, givande och upplevelserik. FrÀmst Svinesundskommittén, Strömstad kommun, Uddevalla kommun, lokalavdelningarna i regionen och sÄklart Kungahuset.

KĂ€lla: Norden.se


Tags assigned to this article:
Sverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory