Halloweenfirande

NordenBladet —
+1

Visa föregÄende bild

Visa nÀsta bild
Bild /2

StÀng

Lönehelg, höstlov och stundande Halloween har visat sig innebÀra en hel del samtal till polisen om berusade personer, och misshandelsfall.

MÄnga ungdomar kommer sannolikt att göra sin alkoholdebut den kommande veckan, och det Àr viktigt att man som förÀlder bemödar sig om att försöka ha koll pÄ vad deras ungdomar har för sig. Framför allt ska man inte som förÀlder förse ungdomar under 20 Är med alkohol. Det Àr inte bara dumt, det Àr ocksÄ olagligt. Ett tips till förÀldrar Àr att prata med andra förÀldrar och t.ex. komma överens om att nÄgon stÀller upp och hÀmtar. Vi finns dÀr ute 24/7, men kan inte vara överallt hela tiden.
Det finns ett tydligt samband mellan berusning och risken för att begÄ vÄldsbrott, men ocksÄ att utsÀttas för det. Det Àr viktigt att man hÄller ihop och bryr sig om varandra, och inte lÀmnar nÄgon berusad ensam.
Det Àr numer ocksÄ vanligt att man under halloweenfirandet klÀr ut sig pÄ olika sÀtt, t.ex. i skrÀmmande masker. Det kan vara ett brott, ofredande eller olaga hot, att skrÀmma andra mÀnniskor genom hot om vÄld eller andra hÀnsynslösa beteenden.
Det förekommer ocksÄ att man utrustar sig med leksaksvapen i sin förklÀdnad. Det Àr direkt olÀmpligt, Ätminstone pÄ offentliga platser, och kan visa sig vara livsfarligt. Det Àr mÄnga gÄnger omöjligt att skilja en vapenattrapp frÄn ett riktigt vapen. Det finns exempel pÄ dÀr polispersonal i samband med Halloween hamnat i situationer dÀr de uppfattat att de hotats av en bevÀpnad person, och dÀrför dragit sina egna vapen, och varit ytterligt nÀra att skjuta. Ofta fÄr vi in samtal frÄn medborgare som ser bevÀpnade personer som beter sig underligt, och det gÄr inte alltid att utgÄ ifrÄn att det Àr oskyldigt halloweenfirande som pÄgÄr.
LĂ€s mer om Polisens arbete mot langning av alkohol:
https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/langning-av-alkohol/ 

Nyhet frÄn
Polisregion Bergslagen

Publicerad 26 oktober 2019 12:37

Lönehelg, höstlov och stundande Halloween har visat sig innebära en hel del samtal till polisen om berusade personer, och misshandelsfall.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory