Bella Ă„rets polishund 2019

NordenBladet —
Hundföraren Tobias Hjalmarsson tillsammans med Bella (bilden Àr beskuren). Bild: Svenska kennelklubben

Svenska kennelklubben har tillsammans med Polismyndigheten och Polisens hundförarförbund utsett Uruq-Hai Bea, till vardags Bella, frÄn Helsingborg till Ärets polishund 2019.

– Tanken pĂ„ att bli hundförare hade legat och grott ett par Ă„r nĂ€r jag fick möjlighet att köpa Bella dĂ„ hon var Ă„tta veckor gammal, sĂ€ger Bellas hundförare Tobias Hjalmarsson.
Köpet av Bella blev det som fick Tobias Hjalmarsson att efter tio Är som polis bestÀmma sig för att ta steget och bli hundförare. Och det var Bella som skulle bli hans tjÀnstehund.
– Den hĂ€r utmĂ€rkelsen bekrĂ€ftar att jag gjorde rĂ€tt val, sĂ€ger Tobias Hjalmarsson.
En av Bellas mer uppmÀrksammade insatser var vid en stor sprÀngning i SkÄne dÀr hon troligen rÀddade livet pÄ gÀrningsmannen nÀr hon hittade honom. Efter explosionen körde gÀrningsmannen ivÀg, kraschade bilen och sprang sedan ivÀg ut i terrÀngen med livshotande skador.
LÀs mer om Tobias, Bella och utmÀrkelsen i Svenska kennelklubbens pressmeddelande.
Polisens hundar
Det finns drygt 400 polishundar i Sverige. De flesta, cirka 70 procent, Àr schÀfrar. 20 procent Àr av rasen belgisk vallhund/malinois som Bella tillhör. Resterande tio procent utgörs av flera olika raser och det finns Àven nÄgra hundar av blandras.Förutom de egenskaper som krÀvs för att arbeta som polishund mÄste hundarna Àven fungera med alla sorters mÀnniskor och ha olika roller. Till exempel lever de tillsammans med sin förare och dennes familj och mÄste dÄ kunna fungera som familjehund.
Mer om polisens hundar och hundförare

Nyhet frÄn
Polisen

Publicerad 24 oktober 2019 15:00

Svenska kennelklubben har tillsammans med Polismyndigheten och Polisens hundförarförbund utsett Uruq-Hai Bea, till vardags Bella, från Helsingborg till årets polishund 2019.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory