28.10

NordenBladet — Dagen började med anmĂ€lningar om trafikolyckor. TvĂ„ bilar körde i diket lĂ€ngs Nya GodbyvĂ€gen. BĂ€gge förarna klarade sig med lindrigare skador, och fördes till akuten för observation. Respektive förare Ă€r misstĂ€nkt för Ă€ventyrande av trafiksĂ€kerheten, underlĂ„tenhet att iaktta trygg situationshastighet. En förare av moped körde omkull lĂ€ngs HindersbölevĂ€gen. Föraren transporterades till akuten för observation. Föraren Ă€r misstĂ€nkt för en trafikförseelse.
Trafikövervakning utfördes lÀngs landsvÀg 2 och landsvÀg 3. En yrkeschaufför stoppades efter att inte ha hÄllit ett tillrÀckligt avstÄnd till framförvarande fordon. Föraren delgavs misstanke om Àventyrande av trafiksÀkerheten samt ett bötesförelÀggande. I Kroklund stoppades en förare efter att ha kört över rÄdande hastighetsbegrÀnsning. Ett 200-euros ordningsbotsförelÀggande delgavs. LÀngs GetavÀgen stoppades en förare som framförde ett fordon som inte genomgÄtt kontrollbesiktning sedan 2015. Föraren delgavs ett ordningsbotsförelÀggande. Ytterligare ett obesiktat fordon pÄtrÀffades lÀngs Nya GodbyvÀgen. Efter nÀrmare kontroll av förarens körrÀtt framkom att denne har haft indragen körrÀtt sedan Är 2016. Föraren kommer att delges böter.
Trafikövervakning utfördes ocksÄ lÀngs landsvÀg 1. PÄ HammarlandsvÀgen stoppades ett fordon vars sidorutor hade tonats helt mörka. DÀrtill var bakdÀckens mönsterdjup ej godkÀnda. Föraren Àr misstÀnkt för en fordonsförseelse och en trafikförseelse och delgavs ett ordningsbotsförelÀggande. DÀrtill gavs en skriftlig anmÀrkning gÀllande att fordonet inte hade genomgÄtt Àndringsbesiktning dÄ föraren hade bytt till större bakdÀck Àn vad som stod antecknat i registerutdraget.
En yrkeschaufförs transport i Mariehamn avbröts av polis pÄ grund av chauffören inte kunde uppvisa ett trafiktillstÄnd.Efter önskemÄl av boende i omrÄdet vid Möckelö strand upprÀttades en trafikkontroll lÀngs NorrgÄrdsvÀgen. Cirka 15 sekunder efter att kontrollen upprÀttades kom ett fordon körandes i en hastighet om 62 km/h, tillÄtet 30 km/h. Föraren delgavs ett interimistiskt körförbud, och körkortet omhÀndertogs av polis. Polisen utreder.Utöver detta har flertalet blÄsprov och snabbtest för narkotikapÄverkan utförts pÄ olika förare runtom i landskapet. Alla har varit nyktra.

KĂ€lla: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
FinlandPolisens Nyheter och hÀndelser

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory