20 oktober 10:50, Skadegörelse, Eskilstuna

NordenBladet — 08.36 en inringare kontaktade polisen och anmĂ€lde att ett konstverk i Årby, nĂ€ra Årbystugan hade utsatts för skada. Polisen pĂ„började en utredning om skadegörelse och hets mot folkgrupp.
09.53 polisen Àr framme vid konstverket och pÄbörjar arbetet.
10.10 polisen Ă€r nu klar med Ă„tgĂ€rderna pĂ„ platsen, en av kullarna vid Årbystugan. Det som hĂ€nt Ă€r att nĂ„gon har flyttat pĂ„ lösa delar av det liggande konstverket. Delarna har flyttats till sluttningen mot E20 och dĂ€r har de lagts pĂ„ ett sĂ€tt sĂ„ att formen liknar ett hakkors. TillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet tyder pĂ„ att det skulle vĂ€cka uppmĂ€rksamhet frĂ„n förbipasserande.
Det verkar inte finnas nÄgra andra materiella skador pÄ de flyttade delarna till konstverket varför polisen i möjligaste mÄn har försökt att ÄterstÀlla delarna till deras ursprungliga placering.
Polisutredningen om skadegörelse och hets mot folkgrupp fortsÀtter. Polisen tar gÀrna emot tips och/eller iakttagelser frÄn omrÄdet under natten. Tips kan lÀmnas till polisen pÄ 114 14 eller via tipsformulöÀret pÄ polisens hemsida.

Konstverk i Årby utsattes för skada.

KĂ€lla: Polisen.se


Tags assigned to this article:
Polisens NyheterSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory